SZENT KORONA
Menü
 
Társoldalaink

www.nagyarkanum.gportal.hu

 
Linkajánló
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Friss hírek
Friss hírek : Miért vonult ki a FIDESZ 20 éve a Parlamentből?

Miért vonult ki a FIDESZ 20 éve a Parlamentből?

  2010.06.04. 08:43

1990.június 4-én szinte egész nap a TV előtt ültem. Reggel egy kisgazda képviselő bejelentette, hogy a házbizottság elfogadta javaslatát, hogy délben, amikor 70 éve aláírták az igazságtalan trianoni békediktátumot - egyperces néma felállással emlékezzen meg az országgyűlés népünk és országunk eme tragédiájáról.

Aztán láttam a néma felállást és a FIDESZ kivonulását - amin megdöbbentem.

Nyolc év múlva, 1998. április 1- én Orosházán voltam, amikor a helybéli MDF-es ügyvéd és országgyűlési képviselőjelölt kampányába a plakátok szerint bekapcsolódik délután a Művelődési Házban a helyi születésű Bubik István színművész, és Orbán Viktor is. Elmentem az eseményre. A másfélórás előadások, beszédek után hozzá lehetett szólni.

Balra Orbán amerikai főnöke, jobbra az izraeli.

 


Kérdésem így szólt Orbán Viktorhoz:
"Nyolc évvel ezelőtt láttam a TV-ben Szabad György házelnök bejelentése után az egyperces néma felállást. Az MSzP-sek, Horn Gyula is - haptákban álltak. Ön hosszú hajjal, csíkos pulóverben, röhögve állt fel és csettintett jobb keze három ujjával: "Fidesz!" - és nevetgélve kivonultak. Miért csinálták? Minden jóérzésű magyar embert megdöbentettek vele!"

Orbán Viktor így válaszolt:
"Délelőtt a szünetben odajött hozzánk, fideszesekhez a folyosón Szabad Gyuri bácsi és azt mondta, hogy a TV fogja közvetíteni a néma felállást, és attól fél, hogy ebből botrány lesz a szomszédos országokban, mert ez bántja az érzékenységüket. Ezért gondoltam úgy, hogy mi, fideszesek kivonulunk. Akkoriban valóban hosszú volt a hajam és sokszor voltam pulóverben. De az asszonyság nem pontosan tudja: nem mindenki vonult ki. Öten bent maradtak és felálltak. Mai fejjel már nem tenném ezt!"

Ezt körülbelül 300 ember hallotta akkor Orosházán - de a sajtóban senki sem magyarázta el soha. Kövér László is kitért a részletezés elől a minap, Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában: "Én már nem is emlékszem, hogy volt az egész."
Én egyetlen nevet tudtam meg az ötből: Németh Zsoltét. Tőle el is vártam - hisz édesapja már 1989-ben menekült-szigetet teremtett Rákospalotán a templomában az erdélyiek számára. - Akkor tagja volt a FIDESZ-nek Hegedűs B. András fia, Ungár Klára és Fodor Gábor is! És az EU liberális szárny is erősen számon tartotta őket- érzelmileg odatartoztak.

Úgy gondolom, írásban is rögzíteni kellett a FIDESZ-kivonulás hiteles történetét!

Kéri Edit

 

 

 

and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3