SZENT KORONA
Menü
 
Társoldalaink

www.nagyarkanum.gportal.hu

 
Linkajánló
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Palesztin kendő
Palesztin kendő : Újabb segélyhajó tart Gáza felé

Újabb segélyhajó tart Gáza felé

  2010.06.02. 15:53

Összesen kilenc ember vesztette életét a hétfőn történt összecsapások során, mikor egy több száz aktivistából és 10 ezer tonna segélyszállítmányból álló flottilla próbált bejutni a Gázai övezetbe. Izrael a behatolást megakadályozta, miután többször is felszólította a csapatot felségvizei elhagyására.

 


Az eset során elfogott főként arab és muszlim aktivistákat most kezdik szabadon engedni, szerdán 124 külföldi állampolgárt bocsátottak el az izraeli hatóságok, őket állítólag Jordániába toloncolják. Korábban 200 török elfogottat engedtek szabadon, de még mindig több száz ember, köztük harmincnál is több brit állampolgár van izraeli börtönökben.

Diplomata források szerint a meggyilkoltak között legkevesebb négy török állampolgár van és sajtóhírek szerint Izrael hazahívta a Törökországban állomásozó diplomaták családtagjait. A korábban Izrael közeli szövetségesének számító ország minden esetre hangos tiltakozását fejezte ki a történtek miatt, török miniszterelnök egyenesen 'vérfürdőnek' titulálta a zsidó állam lépését.

Az incidens komoly nyugtalanságot váltott ki világszerte, s megnőtt az Izraelre nehezedő nyomás is, hogy oldja fel a Gázai övezetben fenntartott blokádot. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter 'tarthatatlannak' nevezte a kialakult helyzetet, és hangoztatta: Washington támogatja a történtek kivizsgálását, de annak minél hamarabb meg kell történnie méghozzá pártatlan, hiteles és nyílt módon. Izrael továbbra is azon az állásponton van, hogy a 2005 óta tartó blokád szükséges annak elkerülése érdekében, hogy fegyverek jussanak a térségbe.

Eközben újabb hajó kísérli meg elérni a Gázai övezet partjait, ők is segélyt szeretnének a térségbe juttatni. Greta Berlin, a Free Gaza Movement vezetője szerint egy héten belül a hajó elérheti a partokat. Fedélzetén öt ír állampolgár is tartózkodik, köztük a Nobel-békedíjas költő, Mairead Maguire is. Ezért az ír miniszterelnök is felszólalt a misszió támogatásáért: 'Amennyiben egyetlen állampolgárunknak is baja esik, annak komoly következményei lesznek' - közölte.

 

 

and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3